Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τεταμένες σχέσεις Τουρκίας-Δύσης: Οι συστάσεις της Αγκυρας για το κλείσιμο των προξενείων

Πηγή: AP

Στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκαν το απόγευμα οι εννέα πρέσβεις των χωρών που έκλεισαν τα προξενεία τους στην Κωνσταντινούπολη ή εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες επικαλούμενα «κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος», όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του OPEN στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη. 

Οι πρέσβεις κλήθηκαν για συστάσεις από την Άγκυρα, ενώ τους ζητήθηκε να συνεργαστούν με τις τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, «οι πρέσβεις και οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ της Αμερικής, της Ολλανδίας, της Ελβετίας, της Σουηδίας, της Αγγλίας, της Γερμανίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, οι οποίες εξέδωσαν προειδοποιήσεις ασφαλείας ή/και έκλεισαν προσωρινά ορισμένες από τις διπλωματικές και προξενικές αποστολές τους στην Τουρκία, κλήθηκαν σήμερα (2 Φεβρουαρίου) στο υπουργείο Εξωτερικών».

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν οι τουρκικές πηγές στους 9 πρέσβεις τους μεταφέρθηκε η αντίδραση της Άγκυρας επί του θέματος, τους υπενθυμίστηκε ότι η ασφάλεια όλων των διπλωματικών αποστολών διασφαλίζεται βάσει διεθνών συμβάσεων και τους τονίστηκε ότι τέτοιες ταυτόχρονες δραστηριότητες δεν συνιστούν ανάλογη και συνετή προσέγγιση και ότι τέτοιες προσεγγίσεις εξυπηρετούν μόνο τις ύπουλες ατζέντες των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Τέλος, τους δηλώθηκε η προσδοκία της Τουρκίας οι φιλικές και συμμαχικές χώρες να συνεργάζονται με τις μονάδες ασφαλείας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ