Νέα
  • ΓΔ: 1413.26 -0.42%
  • Τζίρος: 104,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ - δημοσκόπηση: 6 στους 10 Αμερικανούς ανησυχούν για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας

H αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα ανησυχεί όλο και μεγαλύτερο αριθμό Αμερικανών πολιτών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του πρακτορείου Associated Press και του NORC Center for Public Affairs, δικαιώνοντας την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να συντηρήσει την σκληρή γραμμή απέναντι στο Πεκίνο με σημείο αιχμής τον τεχνολογικό κλάδο και τις προμήθειες ημιαγωγών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 6 στους 10 Αμερικανούς ανησυχούν πολύ για την Κίνα και τον ανταγωνισμό της με τις ΗΠΑ, μόλις λίγες ημέρες αφότου στις δύσκολες σινοαμερικανικές σχέσεις προστέθηκε και η υπόθεση των κινεζικών κατασκοπικών μπαλονιών.

Μάλιστα, αν και το κοινό προβληματίζεται για το ενδεχόμενο η Κίνα να προμηθεύσει όπλα τη Ρωσία για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, η δημοσκόπηση δείχνει πως οι Αμερικανοί δεν ανησυχούν τόσο πολύ για την απειλή που συνιστά η Ρωσία απέναντι στις ΗΠΑ. Πέρυσι, Ρωσία και Κίνα μοιράζονταν ανάλογα ποσοστά στο βαθμό που προβλημάτιζαν το αμερικανικό κοινό, όμως φέτος η Κίνα έχει «πάρει» ξεκάθαρο… κεφάλι.

Το 54% θεωρεί πως η επιρροή της Κίνας αποτελεί ευθεία απειλή προς τις ΗΠΑ και τα αμερικανικά συμφέροντα. Ανάλογη άποψη για τη Ρωσία εκφράζει το 53% του κοινού, έναντι 64% το Μάρτιο του 2022.

Τα νούμερα αυτά σηματοδοτούν… καμπανάκι προς τον Τζο Μπάιντεν για την ανάγκη να κρατήσει ακόμη πιο σκληρή γραμμή έναντι του Πεκίνου. Άλλωστε, μόλις το 40% των ενήλικων Αμερικανών δηλώνει πως επικροτεί το πώς ο Αμερικανός πρόεδρος χειρίζεται τις διμερείς σχέσεις με την Κίνα. Η δε, δημοτικότητα του κ. Μπάιντεν βρίσκεται στο 45%.   

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ