Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

BP: Ο πόλεμος έφερε κέρδη ρεκόρ και έκτακτο χρυσό μπόνους 13 εκατ. ευρώ στον CEO

Πηγή: AP

Ο Μπέρναρντ Λούνι, διευθύνων σύμβουλος της BP, του βρετανικού κολοσσού υδρογονανθράκων, θα λάβει έκτακτο μπόνους 11,4 εκατομμυρίων λιρών (12,9 εκατ. ευρώ), μετά την εκτίναξη των τιμών υδρογονανθράκων και τα κέρδη ρεκόρ της εταιρείας, ανέφεραν σήμερα οι Sunday Times.

Η BP ανακοίνωσε στις 7 Φεβρουαρίου ετήσια αποτελέσματα για το 2022, ενισχυμένα από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, κυρίως λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η βρετανική εταιρεία είδε τα κέρδη της, εκτός από έκτακτα στοιχεία, τον προτιμώμενο δείκτη από τις αγορές, υπερδιπλάσια σε διάστημα ενός έτους, φτάνοντας τα 27,7 δισεκ. δολάρια, ένα ρεκόρ.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η BP ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε το ποσό του μπόνους που χορηγήθηκε στον Μπέρναρντ Λούνι.

«Λεπτομέρειες για την αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου μας θα συμπεριληφθούν στην ετήσια έκθεση που θα δημοσιευθεί το πρώτο εξάμηνο του Μαρτίου», δήλωσε ο Ντέιβιντ Νίκολας, ένας εκπρόσωπος της BP.

Το ποσό των έκτακτων μπόνους που δόθηκαν στον Μπέρναρντ Λούνι και σε άλλα στελέχη της εταιρείας αποτέλεσαν αντικείμενο διαβουλεύσεων με τους επενδυτές, σύμφωνα με τους Times.

Μια διαμάχη με τους επενδυτές σχετικά με τις αμοιβές θα αύξανε την πολιτική πίεση στην BP, η οποία, όπως και σε άλλους ενεργειακούς κολοσσούς έχει βρεθεί με εκκλήσεις για υψηλότερους φόρους στα απροσδόκητα κέρδη, σημειώνει η εφημερίδα.

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο υπερβαίνει το 10%, κυρίως λόγω των τιμών ενέργειας.

Αντιμέτωποι με την αύξηση του κόστους ζωής, εργαζόμενοι από διαφορετικούς κλάδους, από σιδηροδρομικούς μέχρι εκπαιδευτικούς και νοσηλευτές, πραγματοποιούν απεργίες τους τελευταίους μήνες ζητώντας αυξήσεις μισθών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ