Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τουρκία - εκλογές: Ο Κιλιτσντάρογλου βάζει δύσκολα στον Ερντογάν

Πηγή: AP

Μετά την ανακήρυξη του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ως υποψήφιου προέδρου της Εθνικής Συμμαχίας, οι πρώτες δημοσκοπήσεις άρχισαν να δημοσιεύονται στην Τουρκία.

Ο Ντεριά Κιομουρτζού ανακοίνωσε την τελευταία δημοσκόπηση στο αντιπολιτευόμενο κανάλι TELE1, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN, Μαρία Ζαχαράκη. 

«Από τις 6 Μαρτίου, έχουμε εισέλθει σε μια ολοκαίνουργια περίοδο. Η διαφορά των περίπου 5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρείται αυτή τη στιγμή υπέρ της αντιπολίτευσης, αλλά είναι πιθανό η ψαλίδα να ανοίξει κι άλλο», επεσήμανε. 

Υποστήριξε δε, ότι οι επόμενες εκλογές είναι εκλογές καθεστώτος και όχι προεδρικές.

Αυτοί που θέλουν να μην συνεχιστεί αυτό το καθεστώς αποτελούν την πλειοψηφία, δηλαδή περίπου το 55%. Όσοι υποστηρίζουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκονται μεταξύ του 35-40%.

Σύμφωνα με την έρευνα, η κρίση στο "τραπέζι των έξι", ήτοι δηλαδή της ενωμένης αντιπολίτευσης οδήγησε όλους τους ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης να ενωθούν γύρω από το όνομα Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ενώ για τη συμμετοχή και των Εκρέμ Ιμάμογλου και Μανσούρ Γιαβάς (των δημάρχων Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας) στην εκλογική διαδικασία είπε ότι «η αντιπολίτευση σχημάτισε ένα "Voltran"».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα