Νέα
  • ΓΔ: 1413.52 +1.48%
  • Τζίρος: 33,33 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

FTX: Ανέκτησε 7,3 δισ. δολάρια μετά τη χρεοκοπία

Πηγή: AP

Η FTX, το μεγάλο αναταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που κατέρρευσε με πάταγο τον περασμένο Νοέμβριο, ανέκτησε 7,3 δις. δολάρια σε μετρητά και crypto assets, σύμφωνα με δήλωση δικηγόρου της σε πτωχευτικό δικαστήριο των ΗΠΑ. Το ποσό αυτό αυξήθηκε περισσότερο από 800 εκατ. δολάρια μετά τον Ιανουάριο.

Ο δικηγόρος, Andy Dietderich, δήλωσε κατά την ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο του Ντελαγουέρ ότι η FTX αρχίζει να σκέπτεται για το μέλλον της μετά από μήνες προσπαθειών για τη συγκέντρωση κεφαλαίων και αναλύοντας τα λάθη που έγιναν υπό την ηγεσία του κατηγορούμενου πρώην ιδρυτή της, Σαμ Μπάνκμαν – Φριντ. «Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί και το χάος έχει σταματήσει», σημείωσε.

To ανταλλακτήριο υπέβαλε αίτηση πτώχευσης πέρυσι τον Νοέμβριο μετά από αναλήψεις 6 δις. δολαρίων που έκαναν traders από την πλατφόρμα του μέσα σε τρεις ημέρες.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της FTX, John Ray, κατέγραψε αναλυτικά τις αθέμιτες μεταβιβάσεις κεφαλαίων και την κακή λογιστική καταγραφή στην εταιρεία, κάνοντας λόγο για πλήρη αποτυχία των εσωτερικών ελέγχων.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ