Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Credit Suisse: Εκτίναξη των CDS για τα ομόλογα AT1 - Πιστωτικό γεγονός αναμένουν hedge funds

Πηγή: AP

Η τιμή των CDS, δηλαδή των ασφαλίστρων για τον κίνδυνο μη αποπληρωμής ομολόγων ΑΤ1 της Credit Suisse, εκτινάχθηκε καθώς τα αγοράζουν hedge funds που θεωρούν ότι η αθέτηση πληρωμών της ελβετικής τράπεζας για τίτλους αξίας 17 δις. δολαρίων, στο πλαίσιο της εξαγοράς της από την UBS, θα οδηγήσει στην ενεργοποίησή τους.

Hedge funds, όπως το FourSixThree Capital and  το Diameter Capital Partners, αγοράζουν CDS για τα ομόλογα χαμηλής εξασφάλισης της Credit Suisse, πιστεύοντας ότι η μη αποπληρωμή τους θα οδηγήσει σε πιστωτικό γεγονός και επομένως θα αποζημιωθούν, αναφέρει το Bloomberg που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.

Η νομική εταιρεία Kramer Levin βοηθά στην κατεύθυνση να κηρυχθεί πιστωτικό γεγονός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Αύξηση 85 μ.β. για τα CDS

Αυτή την εβδομάδα σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση των CDS μετά τη συμφωνία για την εξαγορά της CS από την UBS, με τις τιμές τους να κάνουν άλμα 85 μονάδων βάσης στις 360 μ.β.

Η διαδικασία για την κήρυξη πιστωτικού γεγονότος προβλέπει την υποβολή σχετικού αιτήματος από τους ενδιαφερόμενους - που πιστεύουν ότι η μη αποπληρωμή των ομολόγων παραβίασε τους όρους έκδοσής τους – στην Επιτροπή Πιστωτικών Παραγώγων (Credit Derivatives Determinations Committee).

Οι traders της JPMorgan συζήτησαν με πελάτες τους για την πιθανότητα να υπάρξει πιστωτικό γεγονός, προκαλώντας κάποιες συναλλαγές σε CDS αυτή την εβδομάδα.

Πολλοί αγοραστές των ομολόγων ΑΤ1 της CS έχουν προχωρήσει σε αγωγές κατά της απόφασης να κουρευτούν πλήρως, ενώ οι ελβετικές ρυθμιστικές Αρχές υποστήριξαν ότι η κίνηση αυτή ήταν δικαιολογημένη καθώς η συμφωνία διάσωσης της ελβετικής τράπεζας περιλάμβανε κρατική στήριξη.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ