Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Apple: Κοντά στα 3 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίησή της - Εκτινάχθηκε 35% φέτος

Πηγή: Unsplash

Η χρηματιστηριακή αξία της Apple έχει αυξηθεί περίπου 690 δισ. δολάρια από την αρχή του έτους και απέχει μόλις 9% από το όριο των 3 τρις. δολαρίων.

Η Apple είναι η εταιρεία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο - φθάνει τα 2,74 τρις. δολάρια - ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Microsoft με 2,38 τρις. δολάρια.

Η μετοχή της έχει αυξηθεί 35% από την αρχή του έτους, πολύ περισσότερο από το 9% που αυξήθηκε ο δείκτης S&P 500. Ωστόσο, οι άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί σημείωσαν ακόμη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση. Η μετοχή της Meta αυξήθηκε 105%, της Alphabet (μητρικής της Google) κατά 41% και της Amazon 39%.

Ισχυρό αφήγημα 

Στους παράγοντες που οδήγησαν στη θεαματική εκτίναξη της μετοχής της Apple περιλαμβάνεται το ισχυρό αφήγημα της σε πολλά μέτωπα για τους επενδυτές.

«Η Apple έχει μία τεράστια δυναμική καθώς οδεύει προς τον ετήσιο κύκλο του iPhone 15», δήλωσε αναλυτής της Wedbush στο Yahoo Finance.

H δυναμική της μπορεί να ενισχυθεί και άλλο στο παγκόσμιο συνέδριο που διοργανώνει η εταιρεία και το οποίο θα ξεκινήσει στις 5 Ιουνίου.

Η Apple αναμένεται να καθιερώσει το λειτουργικό σύστημα iOS17, αλλά ορισμένοι παρατηρητές ευελπιστούν ότι τελικά θα παρουσιάσει τα νέα της ακουστικά, στα οποία δουλεύει για χρόνια.

Εν τω μεταξύ, τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα θεωρήθηκαν θετικά από τους επενδυτές που αναζητούν σχετική ασφάλεια εν μέσω της διαμάχης για την αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ και του επίμονου πληθωρισμού. 

Ψήφος εμπιστοσύνης από τον Μπάφετ

Στο καλό κλίμα συνέβαλε και η ψήφος εμπιστοσύνης στην εταιρεία από τον δισεκατομμυριούχο μεγαλοεπενδυτή, Γουόρεν Μπάφετ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway δήλωσε μέσα στον Μάιο ότι αγόρασε επιπλέον μετοχές της Apple, με τη συμμετοχή του να φθάνει τώρα στα 151 δις. δολάρια από 1 δις. δολάρια τον Μάιο του 2016.

Η Berkshire είναι ο τρίτος μεγαλύτερος θεσμικός μέτοχος της Apple μετά την BlackRock (δεύτερος) και τη Vanguard (πρώτος).

«H Apple είναι διαφορετική από τις άλλες επιχειρήσεις που έχουμε συμμετοχή. Απλά τυχαίνει να είναι καλύτερη εταιρεία», είπε ο Μπάφετ στην ετήσια συνέλευση της Berkshire Hathaway νωρίτερα τον Μάιο.

Αναφορικά με το που θα μπορούσε να σκοντάψει η μετοχή της Apple, οι υποστηρικτές της δεν βρίσκουν εύκολα κάποιο λόγο που θα οδηγούσε σε πωλήσεις. Πολλοί θεωρούν, ωστόσο, ως πιο σημαντικό κίνδυνο για τη μετοχή της εταιρεία μία ανάσχεση της ανάκαμψης της κινεζικής οικονομίας.

Με πληροφορίες από Yahoo Finance

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ