Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Μπερνάρ Αρνό: Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχασε 11,2 δισ. ευρώ σε μία ημέρα

Ο πρόεδρος της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE Μπερνάρ Αρνό / Πηγή: AP Images
Ο πρόεδρος της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE Μπερνάρ Αρνό / Πηγή: AP Images

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Μπερνάρ Αρνό, είδε την περιουσία του να μειώνεται χθες κατά 11,2 δισ. δολάρια λόγω ανησυχιών ότι η επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας θα περιορίσει τη ζήτηση για τα πολυτελή προϊόντα των εταιρειών του.

Ο ιδρυτής της LVMH – στην οποία ανήκουν εταιρείες όπως η Louis Vitton, η Christian Dior και η Moet & Chandon Champagne – είδε την περιουσία του να φουσκώνει φέτος καθώς εκτινάχθηκαν οι μετοχές των ευρωπαϊκών εταιρειών πολυτελών προϊόντων.  

Βουτιά 30 δισ. ευρώ της κεφαλαιοποίησης πολυτελών brand names

Χθες, τα κέρδη αυτά μειώθηκαν καθώς η μετοχή της LVMH μειώθηκε 5% στη Γαλλία – η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση εδώ και περισσότερο από ένα έτος – εν μέσω μίας ευρύτερης πτώσης των ευρωπαϊκών μετοχών πολυτελών προϊόντων που οδήγησε σε βουτιά 30 δισ. ευρώ της κεφαλαιοποίηση του κλάδου. 

Και μετά το χθεσινό sell-off των μετοχών, πάντως, ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος έχει μία καθαρή περιουσία 191,6 δις. δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg για τους δισεκατομμυριούχους.

Μείωση της διαφοράς από τον Μασκ

Η διαφορά της περιουσίας του Αρνό από αυτή του Ελον Μασκ της Tesla, που είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μειώθηκε σε μόλις 11,4 δις. δολάρια.

Η μετοχή της LVMH έχει αυξηθεί 23% από την αρχή του έτους παρά τη χθεσινή βουτιά, ενώ ο ευρωπαϊκός δείκτης του MSCI για είδη μόδας και πολυτελή προϊόντα έχει αυξηθεί 27%.

Σε συνέδριο που οργάνωσε στο Παρίσι η Μorgan Stanley αναφέρθηκε μία «σχετικά πιο υποτονική» επίδοση στην αγορά των ΗΠΑ. Αναλυτές της Deutsche Bank ανέφεραν σε σημείωμά τους ότι περιμένουν πως οι επενδυτές θα γίνουν πιο επιλεκτικοί με τις μετοχές των εταιρειών πολυτελών προϊόντων, αναφέροντας επίσης την ανησυχία για την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ