Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Nvidia: Εσπασε το φράγμα του 1 τρισ. δολαρίων με όχημα την τεχνητή νοημοσύνη

Nvidia

H Νvidia έγινε σήμερα μέλος του ολιγομελούς κλαμπ εταιρειών με κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη του 1 τρισ. δολαρίων.

Η μετοχή της έγινε αντικείμενο φρενίτιδας αγορών από επενδυτές μετά την εκτίμηση που έκανε την περασμένη εβδομάδα για αύξηση των πωλήσεων στο δεύτερο τρίμηνο περισσότερο από 50% λόγω της εκρηκτικής ζήτησης για chips που είναι απαραίτητα στη λειτουργία εφαρμογών της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), όπως του ChatGPT και άλλων.

Σήμερα, η μετοχή αυξήθηκε στην αρχή της συνεδρίασης  έως 7,7% στο ύψος – ρεκόρ των 419,38 δολαρίων, σε συνέχεια των μεγάλων κερδών της περασμένης εβδομάδας, τα οποία αποτέλεσαν τον καταλύτη για αυξήσεις στις μετοχές και άλλων κατασκευαστριών chips καθώς και εταιρειών ΑΙ.

Η Nvidia έχει πλέον μακράν τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση μεταξύ των εταιρειών κατασκευής chips, με τη δεύτερη στην κατάταξη, την Taiwan Semiconductor Manufacturing,να αποτιμάται στα 535 δις. δολάρια.

Στόχος η κεφαλαιοποίηση 1,6 τρισ. δολαρίων 

Η αστρονομική άνοδος της Nvidia την περασμένη εβδομάδα οδήγησε τους αναλυτές να αυξήσουν την τιμή – στόχο για τη μετοχή της. Η υψηλότερη τιμή – στόχος αποτιμά την εταιρεία περί τα 1,6 τρις. δολάρια, όσο και την Alphabet, θυγατρική της Google.

H αξία της εταιρείας αντιστοιχεί σε 47,49 φορές τα αναμενόμενα κέρδη της, σημαντικά υψηλότερα από της Qualcomm και της Intel και επίσης πολύ υψηλότερα τον μέσο όρο του κλάδου (18,09).

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ