Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Apple: Απώλειες 200 δισ. δολαρίων σε δύο ημέρες λόγω Κίνας

Πηγή: Unsplash

Βουτιά πάνω από 5% κάνει σήμερα η μετοχή της Apple, με την κεφαλαιοποίησή της να έχει μειωθεί 200 δις. δολάρια σε μόλις δύο ημέρες, καθώς η Κίνα σχεδιάζει να επεκτείνει την απαγόρευση χρήσης των κινητών iPhone και σε κρατικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Η πτώση της μετοχής από χθες φτάνει το 7% και επηρεάζει και τους αμερικανικούς χρηματιστηριακούς δείκτες λόγω του μεγάλου βάρους της, ενώ έρχεται να προστεθεί στον αρνητικό αντίκτυπο από την πορεία της κινεζικής οικονομίας.

H Apple βασίζεται στην Κίνα

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου επιβραδύνεται εν μέσω κρίσης στην αγορά ακινήτων, με αποτέλεσμα να απειλείται μείωση της ζήτησης για εισαγωγές, από πρώτες ύλες έως ηλεκτρονικά προϊόντα.

Η Apple βασίζεται πολύ στην Κίνα, η οποία είναι η μεγαλύτερη αγορά της στο εξωτερικό και η μεγαλύτερη βάση παραγωγής της παγκοσμίως.

Το πρόβλημα για τον τεχνολογικό κολοσσό ενισχύεται από την αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών τίτλων καθώς τα ομόλογα πωλούνται εν μέσω ανησυχιών ότι η Fed θα χρειαστεί να εντείνει τη μάχη της κατά του πληθωρισμού ενόσω η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει ανθεκτική.

Πτώση 1% για τον Nasdaq

Ο Nasdaq υποχωρούσε 1% σήμερα, ενώ ο δείκτης ημιαγωγών της Φιλαδέλφεια, ο οποίος περιλαμβάνει αρκετούς προμηθευτές της.

Αναλυτής της Bank of America ανέφερε ότι το χρονικό σημείο της πιθανής απαγόρευσης έχει ενδιαφέρον, δεδομένου του πρόσφατου λανσαρίσματος του smartphone της Huawei Technologies.

Αν το Πεκίνο προχωρήσει με την απαγόρευση, το χωρίς προηγούμενο μπλόκο μπορεί να επηρεάσει και αρκετές άλλες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες που βασίζουν τις πωλήσεις και την παραγωγή τους στην Κίνα.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ