Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΕ: Διορία σε Meta και Snap να ενημερώσουν λεπτομερώς για τα μέτρα προστασίας των παιδιών

Facebook: Κλείνει τις θυγατρικές στην Ιρλανδία
Πηγή: AP

Η ΕΕ έδωσε προθεσμία στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του Facebook, Meta Platforms, και στην εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης Snap μέχρι την 1η Δεκεμβρίου για να δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο προστατεύουν τα παιδιά από το παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το αίτημα σχετικά με τα μέτρα που έχουν λάβει οι εταιρείες για τη βελτίωση της προστασίας των ανηλίκων έρχεται μία ημέρα μετά την ανάλογη κίνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το YouTube και το TikTok,

Η Επιτροπή τον περασμένο μήνα ζήτησε από τις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Meta, X και TikTok, να περιγράψουν λεπτομερώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της διάδοσης περιεχομένου που σχετίζεται με την τρομοκρατία, το βίαιο περιεχόμενο και τη ρητορική μίσους στις πλατφόρμες τους.

Η Επιτροπή μπορεί να ξεκινήσει έρευνες κατά των εταιρειών, εάν δεν ικανοποιηθεί από τις απαντήσεις τους.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες για το διαδικτυακό περιεχόμενο, γνωστούς ως Digital Services Act (DSA), που τέθηκαν πρόσφατα σε ισχύ, οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες υποχρεούνται να κάνουν περισσότερα για την αφαίρεση παράνομου και επιβλαβούς περιεχομένου, διαφορετικά κινδυνεύουν με πρόστιμα που φτάνουν το 6% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών τους.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ