Νέα
  • ΓΔ: 1279.37 -0.06%
  • Τζίρος: 5,55 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

OpenAI: Επενδυτές εξετάζουν το ενδεχόμενο μήνυσης - Με μαζική φυγή απειλούν οι εργαζόμενοι

Πηγή: AP

Eπενδυτές της OpenAI, που κατασκευάζει το ChatGPT, εξετάζουν να προσφύγουν νομικά κατά του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, δήλωσαν στο Reuters τη Δευτέρα πηγές με γνώση του θέματος, μετά την απόλυση-«βόμβα» του διευθύνοντος συμβούλου Σαμ Αλτμαν, που πιθανόν να προκαλέσει τη μαζική έξοδο των εργαζομένων.

Διαβάστε επίσης: Στην Microsoft ο Άλτμαν μετά την απόλυσή του από την OpenAI - Αναλαμβάνει το τμήμα Τεχνητής Νοημοσύνης

Σύμφωνα με το Reuters, οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι οι επενδυτές συνομιλούν με νομικούς συμβούλους για να εξετάσουν τις επιλογές τους. Δεν έχει γίνει σαφές αν οι επενδυτές αυτοί ασκήσουν αγωγή κατά της OpenAI.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι μπορεί να χάσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που επένδυσαν στην OpenAI, στην πιθανότητα κατάρρευσης της start-up που λάνσαρε την πλατφόρμα Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης ChatGPT.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι της OpenAI υπογράφουν ανοιχτή επιστολή απειλώντας με μαζική φυγή.

Περίπου 500 από τους 700 εργαζομένους της εταιρείας υπογράφουν ανοιχτή επιστολή με την οποία προειδοποιούν ότι μετά την απομάκρυνση του Σαμ Άλτμαν θα εγκαταλείψουν την εταιρεία, αν δεν παραιτηθεί το διοικητικό συμβούλιο.

Οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν υψηλότερα τη Δευτέρα, με τον Nasdaq να ηγείται (+1%), καθώς η Microsoft σημείωσε υψηλό ρεκόρ (2%) μετά την πρόσληψη του Σαμ Αλτμαν, μέχρι πρότινος επικεφαλής της OpenAI.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ