Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο χτύπησε σε νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα - Δύο Έλληνες τραυματίστηκαν

Ελληνόκτητο εμπορικό πλοίο με σημαία Παναμά που έπλεε προς λιμάνι στον ποταμό Δούναβη για να παραλάβει φορτίο με σιτηρά έπεσε σε νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

Δύο τραυματίες

Πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας που επικαλείται η ΕΡΤ, αναφέρουν ότι από τα 18 μέλη του πληρώματος ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος που είναι Έλληνες τραυματίστηκαν ελαφρά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από την έκρηξη, οι δύο ναυτικοί ζαλίστηκαν και έπεσαν μέσα στο πλοίο. Συνήλθαν αμέσως και δεν υπάρχει ανησυχία για την υγεία τους. Επίσης, τραυματίστηκε ελαφρά ένας Αιγύπτιος μάγειρας.  Το πλοίο δεν ζητάει συνδρομή ενώ αναμένεται ρυμουλκό να τους μεταφέρει στο λιμάνι Ισμαήλ.Το φορτηγό πλοίο είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Ρουμανίας και πήγαινε στην Ουκρανία.

Τι ανακοίνωσε η Ουκρανία 

Ήταν το τελευταίο περιστατικό με μη στρατιωτικό σκάφος που πέφτει σε εκρηκτικά στη Μαύρη Θάλασσα, σε αυτό που το Κίεβο χαρακτηρίζει κλιμάκωση των ρωσικών επιθέσεων στη ναυσιπλοΐα και σε λιμενικές υποδομές.

«Μη στρατιωτικό σκάφος με σημαία Παναμά ανατινάχθηκε από θαλάσσια νάρκη του εχθρού στη Μαύρη Θάλασσα...Το σκάφος έχασε την πορεία του και τον έλεγχο και ξέσπασε πυρκαγιά στο άνω κατάστρωμα», ανέφερε αρχικά η νότια στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας στο Telegram.

Ένας άνθρωπος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ένας ακόμα έλαβε ιατρική βοήθεια εν πλω. Στο σημείο εστάλησαν ρυμουλκά, σύμφωνα με τον στρατό.

Σημειώνεται πως η Μόσχα έχει αυξήσει τις επιθέσεις στις λιμενικές υποδομές της Ουκρανίας από τα μέσα Ιουλίου, όταν εγκατέλειψε τη συμφωνία που έγινε με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και που επέτρεψε την ασφαλή μεταφορά ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ