Νέα
  • ΓΔ: 1357.3 -2.46%
  • Τζίρος: 149,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα ανέλαβε τη διοίκηση της Μόνιμης Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης 2

Τη διοίκηση της Μόνιμης Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης 2 του ΝΑΤΟ (SNMCMG2) ανέλαβε η Ελλάδα.

Η τελετή παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του διοικητή της SNMCMG2 από τον Ιταλό πλοίαρχο Ετόρε Ρόνκο στον πλοίαρχο Φώτιο Παρασκευά πραγματοποιήθηκε στη ναυτική βάση La Spezia της Ιταλίας, επί του πλοίου Γενικής Υποστήριξης «Ηρακλής» που διατέθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό ως πλοίο έδρας διοικητού, παρουσία του διοικητή των Δυνάμεων Επιφανείας του NATO υποναυάρχου Stefan D. Pauly, την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ επισημαίνεται ότι η SNMCMG2 αποτελεί μια από τις δύο μόνιμα ενεργοποιημένες ναυτικές δυνάμεις ναρκοπολέμου του ΝΑΤΟ για την διεξαγωγή αντιναρκικών επιχειρήσεων, με σκοπό τη διασφάλιση της ασφάλειας της θαλάσσιας ναυσιπλοΐας, υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ Maritime Command, παρέχοντας στην Συμμαχία την ικανότητα άμεσης επιχειρησιακής αντίδρασης (NATO Response Force – NRF) σε περιόδους ειρήνης, κρίσης και έντασης.

Η διοίκηση της δύναμης εναλλάσσεται μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών ανά εξάμηνο.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ