Νέα
  • ΓΔ: 1414.43 +1.54%
  • Τζίρος: 36,14 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Υπ. Άμυνας Ισραήλ: Θα διατηρήσουμε όχι τον πολιτικό, αλλά τον στρατιωτικό έλεγχο στη Γάζα και μετά τον πόλεμο

Το Ισραήλ θα διατηρήσει τον στρατιωτικό έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας μετά το τέλος του πολέμου, παρέχοντας ελευθερία να λειτουργεί παρόμοια με τον τρόπο που κάνει αυτή τη στιγμή στη Δυτική Όχθη, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ στα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ.

«Μετά τον πόλεμο, όταν αυτός τελειώσει, νομίζω ότι είναι απολύτως σαφές ότι η Χαμάς δεν θα έχει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας. Το Ισραήλ θα ελέγχει τον παλαιστινιακό αυτό θύλακα στρατιωτικά, αλλά δεν θα τον ελέγχει με την πολιτική έννοια», είπε ο ο υπουργός.

«Όταν μιλάμε για μια επιχείρηση στρατιωτικής ελευθερίας, κοιτάξτε τι συνέβη απόψε στην Τζενίν», πρόσθεσε ο Γκάλαντ, αναφερόμενος στην επιδρομή δυνάμεων του Ισραήλ μέσα σε νοσοκομείο στη Δυτική Όχθη, όπου ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τρεις «τρομοκράτες».

Οι ισραηλινές δυνάμεις έστειλαν σήμερα κομάντος μεταμφιεσμένους σε ιατρικό προσωπικό και με πολιτικά σε νοσοκομείο της Τζενίν, για να εκτελέσουν τρεις άνδρες, για τους οποίους είπαν πως πρόκειται για «τρομοκράτες» και πως ένας απ' αυτούς συνδέεται με τη Χαμάς.

«Αυτή είναι η επιχείρηση στρατιωτικής ελευθερίας στο υψηλότερο επίπεδο, και όμως δεν ελέγχουμε την περιοχή με την πολιτική έννοια», είπε ο Γκάλαντ. «Αυτό είναι εφικτό (και στη Γάζα) και θα χρειαστεί χρόνος για αυτό», πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε ότι οι τρέχουσες επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και την καταστροφή της υπάρχουσας στρατιωτικής υποδομής της Χαμάς «είναι πεπερασμένες» και προχωρούν παρά τις σημαντικές προκλήσεις.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ