Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Δύο εκρήξεις στο κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου - Για σαμποτάζ κάνει λόγο η κυβέρνηση

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Δύο εκρήξεις κατά μήκος του κύριου δικτύου αγωγών φυσικού αερίου, νότου-βορρά, του Ιράν έγιναν σήμερα από «τρομοκρατικές ενέργειες σαμποτάζ», όπως δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Τζαβάντ Οουτζί.

«Η τρομοκρατική πράξη σαμποτάζ σημειώθηκε στο δίκτυο των εθνικών αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου σε δύο περιοχές της χώρας», είπε, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

«Προβλέπαμε τέτοιες πράξεις δολιοφθοράς κοντά στην επέτειο της ιρανικής επανάστασης ( στις11 Φεβρουαρίου) και αλλάξαμε γρήγορα τη διαμόρφωση του δικτύου μεταφοράς για να αντιμετωπίσουμε τον στόχο του εχθρού να προκαλέσει διακοπές φυσικού αερίου σε μεγάλες επαρχίες», πρόσθεσε ο Ιρανός υπουργός.

Μόνο σε χωριά κοντά στον κατεστραμμένο αγωγό παρατηρούνται διακοπές φυσικού αερίου, οι οποίες θα διορθωθούν αργότερα σήμερα, σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου.

Ο διευθυντής αποστολής της Εθνικής Ιρανικής Εταιρείας Αερίου διέψευσε προηγούμενες αναφορές ότι το περιστατικό προκάλεσε διακοπές φυσικού αερίου σε βιομηχανίες και γραφεία σε ορισμένες επαρχίες, εξηγώντας ότι αυτοί οι προσωρινοί περιορισμοί είχαν προγραμματιστεί εκ των προτέρων για λόγους συντήρησης.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα