Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Πρόκληση Ερντογάν ανήμερα της Γενοκτονίας των Ποντίων: «Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή»

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν / Πηγή: AP
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν / Πηγή: AP

Σε μια νέα επίδειξη τουρκικού πατριωτισμού και προκλητικότητας, ο πρόεδρος της ΤουρκίαςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απηύθυνε μήνυμα για την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης του Ατατούρκ, Νεολαίας και Αθλητισμού. Ενώ εξήρε τον «Εθνικό Αγώνα» του 1919 και τη νίκη κατά των εχθρικών δυνάμεων (σ.σ. Ελλήνων), δεν έκανε καμία αναφορά στις θηριωδίες που σημάδεψαν την ίδια περίοδο κατά του Ποντιακού Ελληνισμού. Η τουρκική ηγεσία επέλεξε και φέτος να τιμήσει μόνο τα κεφάλαια που ευνοούν την εθνική αφήγηση.

Το γραπτό μήνυμα του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την 19η Μαΐου, Ημέρα μνήμης του Ατατούρκ, Νεολαίας και Αθλητισμού, όπως αποκαλείται στο X:

«Η 19η Μαΐου 1919, η οποία ξεκίνησε στη Σαμψούντα πριν από 105 ακριβώς χρόνια και επισφράγισε με νίκη τον Εθνικό μας Αγώνα, είναι η ημερομηνία κατά την οποία μπήκε το πρώτο τούβλο στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Τουρκίας. Αυτή η ημερομηνία υπήρξε η σπίθα του πνεύματος της ανεξαρτησίας και του μέλλοντος που ξεσηκώθηκε από κάθε γωνιά της χώρας μας ενάντια στην εχθρική κατοχή του έθνους μας.

 

 

Σε συνέχεια αυτής της διαδικασίας, κατά την οποία το έθνος μας ξεκίνησε έναν συνολικό αγώνα για την ύπαρξή του, εκδηλώνοντας την αντίστασή του ενάντια στην αιχμαλωσία, άρχισε ο αγώνας για την ύπαρξη και τον αφανισμό, ο οποίος αποτυπώθηκε στις κραυγές ‘Ή ανεξαρτησία ή θάνατος’.

Ο πυρσός της ανεξαρτησίας, που άναψε στη Σαμψούντα, εξαπλώθηκε σε όλη την Ανατολία από την Αμάσεια, το Ερζερούμ, τη Σίβας και στη συνέχεια στην Άγκυρα.

Το πνεύμα της 19ης Μαΐου είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο αυτού του έθνους. Το νόημα τού να στέκεσαι απέναντι στις δυσκολίες, να αγωνίζεσαι με επιμονή, πίστη και αποφασιστικότητα κρύβεται σε αυτό το πνεύμα.

Μπορούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για ανάπτυξη, μεγέθυνση και ενδυνάμωση της χώρας μας, παρά τις κάθε είδους πιέσεις και προκλήσεις, μόνο αν αγκαλιάσουμε το πνεύμα, την ουσία, τις αρχές, τα ιδανικά και τους στόχους της 19ης Μαΐου.

Με μια τέτοια αντίληψη και αυτοπεποίθηση, εσείς, που είστε οι ήρωες του νέου τουρκικού αιώνα, θα πρέπει να αγκαλιάσετε την ιστορία σας, το παρόν σας, να μείνετε ενωμένοι μεταξύ σας και να αναπτύξετε το νόμο της αδελφοσύνης μεταξύ σας.

Χρόνια πολλά σε εσάς, τους νέους μας και το αγαπημένο μας έθνος για την 19η Μαΐου, Ημέρα Εορτασμού του Ατατούρκ, Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού, και για άλλη μια φορά με σεβασμό αποτίω φόρο τιμής σε όλους τους ήρωες του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας, ιδιαίτερα στον Μουσταφά Κεμάλ».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ