Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ντάιμον (JP Morgan): Πιο κοντά από ποτέ η αποχώρησή του από την τράπεζα

Πηγή: AP

Οι ημέρες του Τζέιμι Ντάιμον ως διευθύνοντος συμβούλου της JPMorgan είναι μετρημένες, αλλά δεν είναι σαφές το πόσο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον προγραμματισμό αναφορικά με τη διαδοχής στην ηγεσία της τράπεζας, ο Ντάιμον δήλωσε ότι η αναμενόμενη θητεία του είναι λιγότερο από πέντε χρόνια.

Αυτή ήταν μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με προηγούμενες απαντήσεις του σε σχετικές ερωτήσεις, στις οποίες συνήθως δήλωνε ότι η συνταξιοδότησή του θα γινόταν μετά από πέντε χρόνια.

«Το χρονοδιάγραμμα δεν είναι πλέον πέντε χρόνια», δήλωσε στην ετήσια συνάντηση των επενδυτών της τράπεζας στη Νέα Υόρκη.

Η ασάφεια των σχεδίων του Ντάιμον έχει καταστήσει το χρονοδιάγραμμα διαδοχής στην JPMorgan ένα από τα συνεχή ερωτήματα για τους επενδυτές και τους αναλυτές της τράπεζας. Κατά τη διάρκεια σχεδόν δύο δεκαετιών, ο 68χρονος Ντάιμον έχει κάνει την JP Morgan τη μεγαλύτερη τράπεζας στην Αμερική με βάση το ενεργητικό, την κεφαλαιοποίηση της αγοράς και άλλα μεγέθη.

Οι υποψήφιοι διάδοχοι

Παρόλα αυτά, χθες το βράδυ πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να έχει την ενέργεια που είχε πάντα στη διαχείριση του τραπεζικού κολοσσού.

Η απόφαση για το πότε θα αποχωρήσει θα εξαρτηθεί τελικά από το διοικητικό συμβούλιο της JPMorgan, δήλωσε ο Dimon και προέτρεψε τους επενδυτές και τους αναλυτές να εξετάσουν τα στελέχη που θα μπορούσαν να πάρουν τη θέση του.

Στην κορυφή της short list των υποψηφίων βρίσκονται η Marianne Lake, διευθύνουσα σύμβουλος της καταναλωτικής τράπεζας της JPMorgan, και η Jennifer Piepszak, η οποία είναι συν-επικεφαλής της εμπορικής και επενδυτικής τράπεζας.

Ακόμη και όταν αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ωστόσο, είναι πιθανό να παραμείνει πρόεδρος της τράπεζας, έχει αναφέρει η JPMorgan.

Με πληροφορίες από CNBC

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ