Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ερυθρά Θάλασσα - Χούθι: «Επιτεθήκαμε στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ»

Ερυθρά Θάλασσα
AP Photo

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση εναντίον του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Αϊζενχάουερ» στην Ερυθρά Θάλασσα ως απάντηση στα αμερικανοβρετανικά πλήγματα στις επαρχίες Σαναά, Χοντέιντα και Τάιζ της Υεμένης, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρί, σε τηλεοπτική δήλωση την Παρασκευή.

Έξι αμερικανικές και βρετανικές επιδρομές σκότωσαν 16 ανθρώπους και τραυμάτισαν 41, συμπεριλαμβανομένων αμάχων, είπε ο Σάρι σε τηλεοπτική δήλωση.
 
Τα πλήγματα στην επαρχία της Χοντέιντα στόχευαν το λιμάνι Σαλίφ, ένα κτίριο ραδιοφώνου στην περιοχή Αλ Χοκ, τον καταυλισμό Γκαλίφα και δύο σπίτια, είπε ο Σαρί.

«Η αμερικανοβρετανική επίθεση δεν θα μας εμποδίσει να συνεχίσουμε τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις», δήλωσε ο αξιωματούχος των Χούτι Μοχάμεντ αλ-Μπουχαΐτι στο Χ, πρώην Twitter, υποσχόμενος να «αντιμετωπίσουμε την κλιμάκωση με κλιμάκωση».

Οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ και της Βρετανίας δήλωσαν ότι εξαπέλυσαν επιδρομές εναντίον στόχων των Χούτι στην Υεμένη την Πέμπτη για να αποτρέψουν την μαχητική ομάδα από περαιτέρω διακοπή της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.
 
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας έπληξαν 13 στόχους σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούτι.
 
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η κοινή επιχείρηση είχε στόχο τρεις τοποθεσίες στο λιμάνι της Χοντέιντα της Ερυθράς Θάλασσας, όπου, όπως είπε, φιλοξενούσαν drones και όπλα επιφανείας-αέρος.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ