Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου αντικαθιστά τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζάχι Χανέγκμπι με τον Γκιλ Ρέιχ

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σχεδιάζει να ορίσει νέο σύμβουλο εθνικής ασφάλειας, βάζοντας τέλος στη θητεία του Τζάχι Χανέγκμπι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, τη θέση θα αναλάβει ο Γκιλ Ρέιχ, που σήμερα υπηρετεί ως αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

«Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου ευχαριστεί τον Τζάχι Χανέγκμπι για τις πολύτιμες υπηρεσίες του τα τελευταία τρία χρόνια και του εύχεται επιτυχία και καλή υγεία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Απόπεμψη και επιβεβαίωση από τον Χανέγκμπι

Ο Χανέγκμπι επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Νετανιάχου τον απέπεμψε καθώς «τον ενημέρωσε σήμερα για την πρόθεσή του να διορίσει έναν νέο επικεφαλής» του Συμβουλίου. Κατά συνέπεια, η δική του θητεία «λήγει σήμερα», είπε.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας αποτελεί τον βασικό μηχανισμό χάραξης στρατηγικής για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής στο Ισραήλ, έχοντας άμεση εποπτεία από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Η αντικατάσταση του Χανέγκμπι από τον Ρέιχ έρχεται σε μια περίοδο έντονης πολιτικής πίεσης για τον Νετανιάχου, καθώς η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει αυξανόμενη διεθνή κριτική και εσωτερικές αντιδράσεις σχετικά με τη διαχείριση θεμάτων ασφάλειας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ