Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Η Μέρκελ σώζει την TUI από την καταστροφή με 1,8 δισ. ευρώ

/ Πηγή: AP Images
TUI / Πηγή: AP Images

Σε τρίτο πακέτο διάσωσης της αγγλογερμανικής ταξιδιωτικής και τουριστικής εταιρείας TUI προχωρεί η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία.  

Η TUI, ο ηγέτης του παγκόσμιου τουρισμού, που έχει βρεθεί στη δίνη της πανδημίας του κορονοϊού, έγινε γνωστό την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, πως θα λάβει άλλα 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ από το γερμανικό κράτος και ιδιώτες επενδυτές, προκειμένου να καταφέρει να κρατηθεί ζωντανή.  

Ο όμιλος «κατέληξε σε συμφωνία με πάνω σε ένα πρόγραμμα 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσει για το 2021 ρευστότητα απέναντι στην πανδημία» δήλωσε εκπρόσωπος της TUI στο γαλλικό BFMTV.  

Σημειώνεται πως ήδη η TUI έχει ήδη αποσπάσει ως κρατική ενίσχυση 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτή τη φορά, η κυβέρνηση της Μέρκελ αποδέσμευσε 1,3 δισ. με τη μορφή πιστωτικού ορίου στην κρατική τράπεζα ανάπτυξης KFW (200 εκατ.), συμμετοχής χωρίς δικαιώματος ψήφου στο κεφάλαιο (700 εκατ.) και εγγύησης πίστωσης (400 εκατ. ευρώ). Επίσης, το αγγλογερμανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο θα λάβει άλλα 500 εκατομμύρια ευρώ από το κεφάλαιο των μετοχών του.  

Σημειώνεται ότι ο όμιλος εξαιτίας της πανδημίας έχει καταγράψει μέσα σε έξι μόλις μήνες απώλειες άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.  

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ