Νέα
  • ΓΔ: 951.65 +0.74%
  • Τζίρος: 60,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Οι «Σοφοί» της Γερμανίας αναθεωρούν την πρόβλεψή τους για ανάπτυξη στο 2,7% για το 2021

Ασθενέστερη οικονομική ανάπτυξη κατά το τρέχον έτος, ύψους 2,7% αντί 3,1% που είχε προβλεφθεί τον Μάρτιο, προβλέπει το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στην ετήσια έκθεσή του που παρέδωσε σήμερα στην καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τους «Σοφούς» της γερμανικής οικονομίας, η ανάκαμψη συνεχίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, μετριάζεται ωστόσο από τα προβλήματα στην παράδοση των εμπορευμάτων. «Τα παγκόσμια προβλήματα στις μεταφορές και στην παραγωγική ικανότητα των επιχειρήσεων επηρεάζουν τη γερμανική βιομηχανία, η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό ενσωματωμένη στις παγκόσμιες αλυσίδες αξιών.

Η αύξηση του κόστους ενέργειας, πρώτων υλών και μεταφοράς επιβαρύνει τα περιθώρια κέρδους των εταιριών και είναι πιθανό να μετακυλίεται - τουλάχιστον εν μέρει - στον καταναλωτή», επισημαίνεται στην έκθεση, η οποία ταυτόχρονα αναφέρει ότι αν η ιδιωτική ζήτηση για υπηρεσίες και βιομηχανικά προϊόντα εξομαλυνθεί το επόμενο έτος, η οικονομική ανάπτυξη θα συνεχίσει να επιταχύνεται. Για το 2022 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 4,6%.

Μεταξύ των κινδύνων που διακρίνουν οι διακεκριμένοι οικονομολόγοι είναι το νέο κύμα της πανδημίας και τα παρατεταμένα προβλήματα στις παραδόσεις των αγαθών. Αυτές οι δύο παράμετροι ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο και την πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2022, διευκρινίζεται.

Το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία εκτιμάται ότι θα μειωθεί από 5,9% το 2020 σε 5,7% το 2021 και 5,1% το 2022, αν και η πανδημία εγκυμονεί κινδύνους και για την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας. «Εάν υπάρξουν ξανά περιορισμοί, για παράδειγμα στην εστίαση, η θετική τάση θα είναι τελικά πιο ασθενής», τονίζεται.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ