Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κ. Λαγκάρντ: Το 2022 δεν θα αυξηθούν τα επιτόκια - Θα ολοκληρωθεί το PEPP

Την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια το 2022 εξέφρασε η Κριστίν Λαγκάρντ υπογραμμίζοντας ότι το 2022 θα πρέπει ωστόσο να τελειώσει το πρόγραμμα αγορών έκτακτης ανάγκης για την πανδημία (ΡΕΡΡ), το βασικό εργαλείο της ΕΚΤ που ακολουθεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Σε συνέντευξή της στο Reuters τόνισε πως «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη συνεδρίαση της στις 16 Δεκεμβρίου, θα αποφύγει να καθορίσει μια μακροπρόθεσμη πολιτική ωστόσο δεν θα αποφύγει να αναλάβει δράση ώστε να καθησυχάσει τις αγορές».

Αυτή ήταν και η σύσταση της συντηρητικής πτέρυγας της ΕΚΤ, δεδομένου του άλματος του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη και την αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού, μετά την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον.

Όπως τόνισε «υπάρχουν τρόποι να καθησυχάσουμε τις αγορές χωρίς να αναλάβουμε μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις. Κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος», είπε η Λαγκάρντ η οποία εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί τον επόμενο ο χρόνο

«Παραμένουμε σταθεροί στην άποψη ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί το 2022», καθώς θεωρεί ότι βρέθηκε ήδη στο αποκορύφωμά του.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ