Νέα
  • ΓΔ: 862.72 +0.28%
  • Τζίρος: 9,74 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ιαπωνία: Συρρικνώθηκε κατά 3,6% η οικονομία το γ΄τρίμηνο του 2021

Συρρίκνωση 3,6% καταγράφει το γ’  τρίμηνο του 2021 η ιαπωνική οικονομία σε ετήσια βάση έναντι αρχικών εκτιμήσεων για συρρίκνωση 3%, καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού έπληξε την ιδιωτική κατανάλωση και μια παγκόσμια έλλειψη επεξεργαστών έπληξε το εταιρικό κλίμα.

Μια περαιτέρω επιδείνωση της οικονομίας αποτελεί πισωγύρισμα για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που ελπίζει ότι η χαλάρωση των ελλείψεων στην τροφοδοσία και η χαλάρωση των περιορισμών για την πανδημία, θα υποστηρίξουν την ανάκαμψη στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως αυτό το τρίμηνο.

Τα στοιχεία, τα οποία ήταν χειρότερα από τις μέσες εκτιμήσεις των οικονομολόγων για πτώση 3,1%, ισοδυναμεί με πραγματική τριμηνιαία συρρίκνωση 0,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι αρχικής πτώσης 0,8%.

"Αυτό επιβεβαιώνει ότι οι οικονομικές συνθήκες ήταν στάσιμες στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου”, ανέφερε οικονομολόγος του Itochu Economic Research Institute.

"Η ανάπτυξη έγινε αρνητική εξαιτίας της αναζωπύρωσης του κορονοϊού”.

Η ταχύτερη πτώση αποδίδεται κυρίως στη μεγαλύτερη μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης, η οποία αντιστοιχεί σε άνω του μισού ΑΕΠ, και μειώθηκε 1,3% από το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι αρχικής εκτίμησης για πτώση 1,1%.

Οι δαπάνες για διαρκή αγαθά σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση από το 1994, όταν έγιναν για πρώτη φορά διαθέσιμα τα συγκρίσιμα στοιχεία, υποχωρώντας 16,3% σε τριμηνιαία βάση, και μειώνοντας την κατανάλωση των νοικοκυριών κατά 0,7%.

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι οι δημόσιες επενδύσεις μειώθηκαν 2% σε σχέση με την αρχική εκτίμηση για πτώση 1,5%, ενώ οι κεφαλαιουχικές δαπάνες εμφάνισαν μικρότερη πτώση, υποχωρώντας 2,3% από το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 3,8%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ