Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Λαγκάρντ - ΕΚΤ: Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα μειωθεί μέσα στο 2022

Την αισιοδοξία της ότι «ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα μειωθεί σταδιακά κατά τη διάρκεια του έτους» εξέφρασε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας ότι «οι αυξημένες ενεργειακές τιμές και τα σημεία συμφόρησης στην αγορά αναμένεται να υποχωρήσουν».

Μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο France Inter η πρόεδρος της ΕΚΤ εμφανίζεται περισσότερο αισιόδοξη από τους Αμερικανούς της Fed, που είχαν εκτιμήσει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 χρόνια για να επανέλθει ο πληθωρισμός σε επίπεδα κάτω του 2%.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πολιτική της σχετικά με την αντιμετώπιση των πιέσεων στις τιμές, η Λαγκάρντ επανέλαβε ότι η ΕΚΤ δεν χρειάζεται να ενεργήσει τόσο τολμηρά όσο η αμερικανική κεντρική τράπεζα, εξαιτίας της διαφορετικής οικονομικής κατάστασης.

«Ο κύκλος της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ είναι μπροστά από αυτόν της Ευρώπης. Έχουμε λοιπόν κάθε λόγο να μην ενεργούμε τόσο γρήγορα και τόσο βίαια όσο μπορεί κανείς να φανταστεί ότι θα έκανε η Fed», δήλωσε η Λαγκάρντ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ