Νέα
  • ΓΔ: 903.82 -0.02%
  • Τζίρος: 61,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Reuters: Αρχισαν οι κυρώσεις στις Ρωσικές τράπεζες - Η HSBC «κλείνει» την VTB

Η τράπεζα HSBC / Πηγή: Unsplash
Η τράπεζα HSBC / Πηγή: Unsplash

Σταματά τις συναλλαγές της με την δεύτερη μεγαλύτερη Ρωσική τράπεζα VTB, η Βρετανική HSBC, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Βρετανία στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται εσωτερικό έγγραφο της HSBC, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες παγκοσμίως, δίνονται οδηγίες στο προσωπικό της τραπεζας για το πως θα εφαρμόσουν τις νέες παγκόσμιες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Με τίτλο "Απαιτείται Δράση”, και ημερομηνία τις 27 Φεβρουαρίου, οι επικεφαλής ζητούν την άμεση εφαρμοφή των οδηγιών μετά την έγκριση από το Βρετανικό υπουργείο Οικονομικών Κυρώσεων τον τερματισμό ορισμένων συναλλαγών που αφορούν στην VTB Bank και ορισμένων θυγατρικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Να σημειωθεί ότι οι τραπεζικές κυρώσεις που έχουν επιβάλλει ΗΠΑ, Βρετανία, Ευρώπη και Καναδάς, περιλαμβάνουν και τον αποκλεισμό της πρόσβασης ρωσικών  τραπεζών στο διεθνές σύστημα πληρωμών SWIFT.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ