Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η Πορτογαλία μειώνει τον φόρο στα καύσιμα

Πηγή: ΑΡ
Πηγή: ΑΡ

Οι τιμές στα καύσιμα έχουν πάρει φωτιά και αρκετές χώρες εξετάζουν τη μείωση των φόρων για να ελαφρύνει την οικονομική επιβάρυνση.

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας σχεδιάζει να μειώσει τον φόρο καυσίμων από σήμερα, σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς στοχεύει να συγκρατήσει το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος.

Η κυβέρνηση θα μειώσει τον φόρο καυσίμων κατά το ίδιο ποσό με την πιθανή αύξηση των εσόδων από τον φόρο προστιθέμενης αξίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα σε δημοσιογράφους στη Λισαβόνα. «Όλα τα σενάρια δείχνουν, δυστυχώς, ότι η τιμή του ντίζελ και της βενζίνης θα συνεχίσει να αυξάνεται», προέβλεψε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει 150 εκατομμύρια ευρώ (164 εκατομμύρια δολάρια) από τα έκτακτα έσοδα που λαμβάνει το Περιβαλλοντικό της Ταμείο για να μειώσει το τιμολόγιο πρόσβασης στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ