Νέα
  • ΓΔ: 783.85 +0.53%
  • Τζίρος: 49,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γαλλία: Οριζόντια έκπτωση 0,15 ευρώ ανά λίτρο βενζίνης για όλους τους οδηγούς

ΑΑΔΕ: Εντόπισε κύκλωμα νοθείας βενζίνης
Πηγή: Intime

Οριζόντια έκπτωση ύψους 0,15 σεντς ανά λίτρο στη βενζίνη σκοπεύει να προσφέρει η Γαλλία, στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης των πολιτών από την ενεργειακή κρίση. Το συγκεκριμένο μέτρο για τον περιορισμό του κόστους των καυσίμων θα έχει στόχο να βοηθήσει συγκεκριμένα τους Γάλλους οδηγούς, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξη του ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Την αποκάλυψη έκανε ο Γάλλος πρωθυπουργός σε σημερινή συνέντευξη του στην εφημερίδα «Le Parisien», εξηγώντας πως το μέτρο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την 1η Απριλίου και θα έχει διάρκεια τέσσερις μήνες.

Με τα τωρινά δεδομένα στις τιμές των καυσίμων στη Γαλλία, ο μέσος οδηγός θα εξοικονομήσει περίπου 9 ευρώ ανά 60 χιλιόμετρα. Το μέτρο δε, σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό, θα καλύπτει τόσο τους οδηγούς κάθε νοικοκυριού όσο επίσης τους οδηγούς φορτηγών, αλλά και τους αγρότες.

Το πακέτο θα κοστίσει στα γαλλικά ταμεία πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ