Νέα
  • ΓΔ: 786.01 +0.81%
  • Τζίρος: 43,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελον Μασκ: Απέκτησε το 9,2% του Twitter - Ράλι άνω του 25% για την μετοχή

Ελον Μασκ
Ελον Μασκ / Πηγή: AP

Mερίδιο της τάξης του 9,2% στο Twitter απέκτησε ο Ελον Μασκ, με την είδηση να εκτοξεύει τη μετοχή του κοινωνικού δικτύου άνω του 25% προσυνεδριακά στα περίπου 49,40 δολάρια ανά μετοχή.

Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν σήμερα στις ρυθμιστικές αρχές, ο CEO της Tesla απέκτησε 73.486.938 μετοχές του Twitter, που αντιστοιχούν σε ποσοστό συμμετοχής 9,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία που υποβλήθηκαν στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

Σύμφωνα με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή, η αξία του ποσοστού που απέκτησε ο Μασκ ανέρχεται στα 2,89 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως ο Μασκ είναι συχνός χρήστης του Twitter και έχει περισσότερους από 80 εκατ. ακόλουθους στην πλατφόρμα. 

Αξία να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο Μασκ είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το ότι, κατά τον ίδιο, το Twitter "απέτυχε να διασφαλίσει τις αρχές της ελευθερίας του λόγου" κάτι που "υποβαθμίζει θεμελιωδώς την δημοκρατία".

Νέα κοινωνική πλατφόρμα

H νέα αυτή εξέλιξη έρχεται λίγες ημέρες αφότου το αφεντικό της Tesla και της SpaceΧ δήλωσε ότι σκέφτεται να δημιουργήσει δική του κοινωνική πλατφόρμα.

Νωρίτερα είχε κάνει  «δημοσκόπηση» μεταξύ των 80 εκατομμυρίων ακολούθων του στο Twitter ρωτώντας τους αν η εφαρμογή «σέβεται την ελευθερία του λόγου», η οποία «είναι αναγκαία για μια λειτουργική δημοκρατία».

Το 70% των απαντήσεων ήταν αρνητικό, οπότε ο Μασκ διερωτήθηκε αν θα ήταν χρήσιμο να δημιουργηθεί νέα πλατφόρμα και δήλωσε ότι σκέφτεται σοβαρά μια τέτοια κίνηση.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ