Νέα
  • ΓΔ: 805.79 -0.57%
  • Τζίρος: 48,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

JP Morgan: Ελπίζει σε αύξηση των καθαρών κερδών της το 2022 παρά τα εμπόδια

Kαθαρά έσοδα από τόκους που θα φτάσουν τα 53 δισ. δολάρια το 2022 και τις δαπάνες αμετάβλητες στα 77 δισ. δολάρια ανακοίνωσε η JP Morgan Chase & Co που παρουσίασε μια πιο αισιόδοξη προοπτική για τα κέρδη της, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες ότι μπορεί να αρχίσει να χάνει την πλεονεκτική της θέση.

Η JP Morgan, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα με βάση τα assets, διοργάνωσε ένα επενδυτικό συνέδριο στην οποίο επιβεβαίωσε τον στόχο για απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων στο 17% τονίζοντας ότι «μπορεί να πετύχει αυτό το στόχο το 2022».

Η τράπεζα, τον Ιανουάριο ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει τις δαπάνες να αυξηθούν κατά 8% (ή κατά 6 δισ. δολάρια) αυτό το έτος, καθώς χρηματοδότησε τις επιχειρηματικές επενδύσεις που δεν δικαίωσαν πειστικά τους επενδυτές της, με αποτέλεσμα την υποχώρηση της μετοχής της κατά 6% σε μια συνεδρίαση.

Έκτοτε η JP Morgan αναβάθμισε τις προοπτικές για τα καθαρά έσοδα από τόκους που θα μπορούσαν να καλύψουν περισσότερες από τις νέες δαπάνες, λέγοντας ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους μπορεί να διαμορφωθούν περί τα 2 δισ. δολάρια υψηλότερα από τα 53 δισ. δολάρια το 2022, έναντι εκτιμήσεων τον Ιανουάριο για 50 δισ. δολάρια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ