Νέα

Ευρωζώνη: Στο 2% η πτώση για το λιανεμπόριο

Πηγή: Associated Press

Σημαντική πτώση κατά 2% σε ετήσια βάση παρουσίασε ο όγκος των λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. Πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα συρρίκνωσης του δείκτη, καθώς η εκτίναξη του πληθωρισμού και του κόστους ζωής συμπιέζει τα εισοδήματα των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με την Eurostat, σε ετήσιο επίπεδο οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 2% για την Ευρωζώνη αντί του 1,7% που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ για την Ε.Ε. η πτώση διαμορφώθηκε στο 1,3%.

Σε μηνιαίο επίπεδο οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,3% για την Ευρωζώνη και κατά 0,2% για την Ε.Ε. συνολικά.

Μεταξύ των κρατών μελών τη μεγαλύτερη υποχώρηση σε μηνιαία βάση κατέγραψε η Ολλανδία (-2,2%), η Γερμανία (-1.3%) και η Μάλτα (-1,1%) και τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση η Σλοβενία (+7%), το Λουξεμβούργο (+3,8%) και η Ιρλανδία (3,5%).

Τα στοιχεία έρχονται να προστεθούν στην αυξανόμενη ανησυχία για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας με φόντο την πίεση του πολέμου, του εξαιρετικά υψηλού πληθωρισμού και των αυξημένων επιτοκίων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ