Νέα
  • ΓΔ: 1052.43 +0.71%
  • Τζίρος: 63,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Προς μέγα deal στον κλάδο των τροφίμων

Πηγή: Associated Press

Σε συνομιλίες για την εξαγορά της αλυσίδας Albertsons βρίσκεται η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ τροφίμων των ΗΠΑ, η Kroger, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που θα δοκιμάσει «σκληρά» τη γραμμή της κυβέρνησης Μπάιντεν σε θέματα κανόνων ανταγωνισμού.

Οι συνομιλίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και η ανακοίνωση της συμφωνίας εκτιμάται πως μπορεί να γίνει ήδη την ερχόμενη εβδομάδα.

Η συγχώνευση των δύο εταιρειών θα δημιουργήσει μια εταιρεία κολοσσό στον κλάδο των σούπερ μάρκετ τροφίμων στη χώρα, εγείροντας θέματα ανταγωνισμού, αλλά και ελέγχου των τιμών σε ένα διάστημα που ήδη το «καλάθι της νοικοκυράς» και στις ΗΠΑ βρίσκεται στα ύψη.

Η Kroger διαθέτει ήδη την πρωτιά με 2.800 καταστήματα, στα οποία θα προστεθούν τα τουλάχιστον 2.200 καταστήματα της Albertsons.

Η χρηματιστηριακή αξία της Kroger υπολογίζεται στα 33 δισ. δολάρια, ενώ της Albertson κυμαίνεται στα 13,7 δισ. δολάρια, με την τιμή της να έχει ήδη καταγράψει μίνι ράλι σήμερα, μετά τη διαρροή των πληροφοριών για το deal.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ