Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κομισιόν: Ερευνα των αρχών ανταγωνισμού στη συμφωνία Microsoft-Activision

Πηγή: AP

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν μπαίνει η ύψους 69 δισ. δολαρίων εξαγορά της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard από την Microsoft, με τις ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού να εκφράζουν επιφυλάξεις για τις επιπτώσεις της συμφωνίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωση της υποστηρίζει πως η προκαταρκτική έρευνα της δείχνει ότι η συμφωνία μπορεί να βλάψει τον ανταγωνισμό στην αγορά των κονσόλων και των ηλεκτρονικών βιντεοπαιχνιδιών. Και για το λόγο αυτό ξεκινά επίσημη έρευνα από τις αρχές ανταγωνισμού αναφορικά με την έγκριση της συμφωνίας.

Το deadline για την ολοκλήρωση της έρευνας ορίστηκε για τις 23 Μαρτίου.

Η απορρόφηση της Activision, που ελέγχει μερικά από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια, όπως το World of Warcraft και το Call of Duty, θα αναδείξει τον τεχνολογικό κολοσσό στην τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία gaming και θα ενισχύσει τις συνδρομές για το Game Pass του Xbox.   

Αυτός βέβαια είναι και ο λόγος που οι ανταγωνίστριες της Microsoft, όπως η Tencent και η Sony έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για τις επιπτώσεις της συμφωνίας και πιθανό μπλοκάρισμα τους από την πρόσβαση στα blockbuster παιχνίδια της Activision.

Το ίδια θέμα εξετάζουν και οι αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού των ΗΠΑ.

Σε ανακοινώσεις τους τόσο η Microsoft όσο και η Activision έχουν δηλώσει πως συνεργάζονται πλήρως με τις εποπτικές αρχές με στόχο την επικύρωση της συμφωνίας. Η Microsoft επιθυμεί το deal να ολοκληρωθεί μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ