Νέα
  • ΓΔ: 1453.26 +0.44%
  • Τζίρος: 34,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρ: Μπλόκο στις πωλήσεις μπύρας λίγο πριν την πρεμιέρα του Μουντιάλ

Πηγή: AP

Μια απροσδόκητη δυσάρεστη έκπληξη επεφύλασσαν στους φιλάθλους οι αρχές του Κατάρ, μόλις 48 ώρες πριν την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλου. Αποφάσισαν αιφνιδιαστικά να απαγορεύσουν τις πωλήσεις και την κατανάλωση μπύρας στις ζώνες φιλάθλων και στα γήπεδα της αναμέτρησης, κάνοντας κυριολεκτικά στροφή 180 μοιρών στο θέμα.

Αν και μουσουλμανικό κράτος, το Κατάρ είχε δεχτεί να δείξει ευελιξία στο ζήτημα, όμως για αδιευκρίνιστους λόγους έκανε πίσω λίγο πριν τον πρώτο… σφύριγμα. Την απόφαση αυτή επιβεβαίωσε και η FIFA, η οποία ανακοίνωσε πως τα σημεία πώλησης μπύρας θα απομακρυνθούν από όλη την περίμετρο των σταδίων «μετά από συνομιλίες με τις τοπικές αρχές».

Η πώληση αλκοόλ θα επιτρέπεται μόνο στα ξενοδοχεία, ενώ οι αρχές συναίνεσαν και στην πώληση ειδικά της μάρκας Budweiser, που είναι ένας από τους σπόνσορες της διοργάνωσης, σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές, έξω από τα οκτώ ποδοσφαιρικά στάδια.

Πηγή: AP

Αλκοολούχα ποτά θα γίνονται επίσης αποδεκτά στις σουίτες των επισήμων και σε άλλα επιλεγμένα σημεία, όπως το Fifa Fan Festival, αν και οι πολύ υψηλές τιμές τους εκτιμάται ότι ενδεχομένως να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στην υπερβολική κατανάλωση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η FIFA αναγκάστηκε να συναινέσει, αν και όχι με ευκολία, καθώς οι καταριανές αρχές μετέφεραν διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις από πολίτες, που θα αισθάνονταν άβολα για τη δημόσια υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ώρες πριν και μετά τους αγώνες.

Ειδικά η διατάραξη της σχέσης της με την Budweiser, μετά από τριάντα και πλέον χρόνια αγαστής συνεργασίας, έχει προκαλέσει δυσφορία στα στελέχη της Ομοσπονδίας.

Η πώληση μπύρας χωρίς αλκοόλ θα γίνεται παντού ελεύθερα.

Πάντως, το ζήτημα της κατανάλωσης αλκοόλ ήταν εξαρχής ένα πρόβλημα με το Μουντιάλ στο αραβικό κρατίδιο. Δημοσίευμα των New York Times, την περασμένη εβδομάδα, είχε υποστηρίξει πως η AB InBev, ιδιοκτήτρια της Budweiser, είχε ήδη δεχτεί… ισχυρές συστάσεις να μεταφέρει τα κιόσκια πώλησης μπύρας σε όσο το δυνατόν πιο απομακρυσμένα και απόμερα σημεία έξω από τα στάδια.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ