Νέα

Eurogroup: Δεύτερη θητεία στην προεδρία διασφάλισε ο Ιρλανδός Π. Ντόναχιου

Πηγή: AP

Την παραμονή του στην προεδρία του Eurogroup διασφάλισε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Πασκάλ Ντόναχιου, καθώς η σημερινή χρονική διορία έληξε χωρίς να κατατεθεί έτερη υποψηφιότητα.

Έτσι, ο Ιρλανδός θα εκλεγεί και τυπικά για μια δεύτερη θητεία στην θέση του επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης, κατά το επικείμενο συμβούλιο που θα διεξαχθεί στις 5 Δεκεμβρίου. Η θητεία του θα έχει διάρκεια 2,5 χρόνια.  

Ο Ντόναχιου θα παραμείνει στο πόστο παρά και την επικείμενη αποχώρηση του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα, θα αλλάξει θέσεις με τον υπουργό Δημοσίων Δαπανών Μάικλ ΜακΓκραθ, στις 17 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού που έχει ανακοινωθεί.

Σε επιστολή του έχει δηλώσει πως στη νέα του θητεία θέλει να δώσει έμφαση στον καλύτερο συντονισμό της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής μεταξύ των κρατών μελών, με στόχο να μην ενισχυθεί περαιτέρω ο πληθωρισμός. Επίσης έχει ταχθεί υπέρ της προώθησης της τραπεζικής ενοποίησης, όπως και της ιδέας για την δημιουργία ψηφιακού ευρώ.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ