Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΜακΚολ - ΕΚΤ: Χρειάζεται συντονισμός των διεθνών εποπτικών αρχών για να μην έχουμε νέα... FTX

Πηγή: Pexels

Έκκληση για την εναρμόνιση σε παγκόσμιο επίπεδο των εποπτικών κανόνων που διέπουν τον κλάδο των crypto απηύθυνε η Ελίζαμπεθ ΜακΚολ, μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Μιλώντας σε εκδήλωση για τα ψηφιακά assets, που διοργανώθηκε από τους Financial Times, η κυρία ΜακΚολ επεσήμανε πως η κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX λειτούργησε σαν… καμπανάκι που «ξύπνησε» τις αρμόδιες εποπτικές αρχές αναφορικά με την ανάγκη που υπάρχει για στενότερο συντονισμό τους σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να καλύπτονται και τα όποια κενά μπορεί να μην εντοπιστούν από κάποια από τις εποπτικές αρχές.

Για την ίδια την Ευρωζώνη, το επικείμενο εποπτικό νομικό πλαίσιο του Markets in Crypto-Assets Regulation (MICA) θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κάποιες από τις απειλές που σχετίζονται με την κατάρρευση του FTX, απαιτώντας για παράδειγμα τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών να είναι αυστηρά διαχωρισμένα από αυτά των funds, όπως και να υπάρχει καλύτερη διαχείριση τους.

Εξήγησε, ωστόσο, πως η έλλειψη ανάλογων εποπτικών πλαισίων σε άλλες χώρες θα μπορούσε να δημιουργήσει κενά, που θα επέτρεπαν ατυχήματα όπως η κατάρρευση του FTX να συμβεί.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ