Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Χάμπεκ: Ανθεκτική στην ενεργειακή κρίση η γερμανική οικονομία

Robert Habeck
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, AP Photo

Η Γερμανία δεν θα υποχωρήσει στο θέμα του πολέμου της Ουκρανίας, παρά την ενεργειακή κρίση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ,τονίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν,  «πρέπει να δει με ηρεμία πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η κυβέρνηση και αυτή η δημοκρατία».

«Εάν προκύψει ανάγκη, θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με την ίδια συνέπεια και ταχύτητα», σημείωσε ο Χάμπεκ, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Welt am Sonntag και πρόσθεσε ότι, παρά τον περιορισμό της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 25%, η παραγωγή της γερμανικής βιομηχανίας μειώθηκε μόνο κατά 1,4%.

«Αυτό δείχνει ότι είναι εφικτό να υπάρχει κέρδος στην αποδοτικότητα. Κάτω από την πίεση των υψηλών τιμών, είμαστε σε θέση να δώσουμε απαντήσεις που συνάδουν με τους όρους της οικονομίας της αγοράς. Αυτό δείχνει πόσο ανθεκτική είναι η χώρα», είπε ο Γερμανός υπουργός.

 «Oποιος λέει ότι η Γερμανία θα αποβιομηχανοποιηθεί, κάνει υπολογισμούς χωρίς την αποφασιστικότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», τόνισε ο Χάμπεκ. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ