Νέα
  • ΓΔ: 1033.02 -0.04%
  • Τζίρος: 87,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βρετανία: Εγκρίθηκε το πρώτο νέο ανθρακωρυχείο εδώ και 30 χρόνια

Πηγή: AP

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων η βρετανική κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για τη δημιουργία του πρώτου, νέου ανθρακωρυχείου στη χώρα εδώ και 30 χρόνια.

Το ορυχείο στην περιοχή της Κούμπρια, στη βόρεια Αγγλία, ήταν αντικείμενο έντονης συζήτησης και αντιπαράθεσης εδώ και πάνω από δύο χρόνια. Όμως, τελικά η κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ έκρινε το project ως αναγκαίο για την οικονομία.

Το project ύψους 165 εκατ. στερλίνων θα δημιουργήσει 500 νέες θέσεις εργασίας. Θα παράγει δε, 2,8 εκατ. τόνους άνθρακα, κυρίως για χρήση στις χαλυβουργίες της χώρας.

Από την άλλη πλευρά εκτιμάται πως θα ευθύνεται για την παραγωγή 400.000 τόνων εκπομπών αερίων που συμβάλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, επηρεάζοντας δυσμενώς το πράσινο αποτύπωμα της χώρας. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί στις εκπομπές αερίων από 200.000 αυτοκίνητα στους βρετανικούς δρόμους.

Η δημιουργία του ορυχείου που συναντά την έντονη αντίδραση τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και περιβαλλοντολογικών οργανώσεων είναι βέβαιο ότι θα αμφισβητηθεί και στα δικαστήρια.

Επικριτές του project υποστηρίζουν επίσης πως το timing της απόφασης συμπίπτει με την απόφαση της κυβέρνησης να τερματίσει το μορατόριουμ για τα νέα παράκτια αιολικά project, δυσαρεστώντας ένα τμήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τόρις. Σύμφωνα με αυτούς η έγκριση του νέου ορυχείου ήρθε σε αντιστάθμισμα της απόφασης αυτής.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ