Νέα
  • ΓΔ: 1215.8 -0.16%
  • Τζίρος: 101,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΑΕ-Ισραήλ: Επικύρωσαν την ιστορική συμφωνία οικονομικής τους συνεργασίας

Πηγή: AP

Οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ισραήλ επικύρωσαν την ιστορικής σημασίας συμφωνία οικονομικής σύμπραξης, ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΑΕ Θάνι Αλ Ζεγιούντι στο Twitter. 

Η συμφωνία ελευθέρου εμπορίου, η οποία υπεγράφη τον Μάιο, θα καταργήσει τους δασμούς επί του 96% των αγαθών που ανταλλάσσουν οι δύο χώρες.

Πρόκειται για μια συμφωνία που άνοιξε το δρόμο για την ομαλοποίηση των σχέσεων των δύο κρατών, θέτοντας τις βάσεις για την ειρήνευση μεταξύ του Ισραήλ και του αραβικού κόσμου. 

«Οι εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ των ΗΑΕ και του Ισραήλ, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται το πετρέλαιο, έφθασαν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 114% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021...Η συμφωνία θα επιταχύνει την πρόοδο αυτή καθώς θα δημιουργούμε ευκαιρίες σε νευραλγικούς τομείς όπως η τεχνολογία αιχμής, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η επισιτιστική ασφάλεια», διευκρινίζει ο υπουργός των ΗΑΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ