Νέα
  • ΓΔ: 1236.2 +1.24%
  • Τζίρος: 93,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σεντένο - ΕΚΤ: Τέλος στις αυξήσεις των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης

Πηγή: AP

Η πιθανότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επιστρέψει σε πολύ δυναμικές αυξήσεις των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης είναι «πολύ χαμηλή» δήλωσε σήμερα ο Μάριο Σεντένο, θέλοντας να καθησυχάσει τις ευρωπαϊκές αγορές που βρίσκονται από το πρωί σήμερα σε αναταραχή μετά την προοπτική εκτεταμένης περιοριστικής πολιτικής από την πλευρά της Τράπεζας.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Πορτογαλίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σχολίασε πως η ευρωπαϊκή τράπεζα θα πρέπει να κινηθεί στο εξής προσεκτικά και για το λόγο αυτό προέβλεψε πως και στη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου θα ακολουθήσει μια ακόμη αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης.

Ο κ. Σεντένο απέφυγε να κάνει προβλέψεις για το ταβάνι των επιτοκίων, αν και σχολίασε πως τα ουδέτερα επίπεδα βρίσκονται ανάμεσα στο 1,75% και το 2%.

«Κάθε αύξηση των επιτοκίων θα έχει περιοριστική επίδραση και θα πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε πολύ… το ρίσκο μιας υπερβολικής αντίδρασης είναι πολύ υψηλά» σχολίασε.

Βεβαίως παραδέχτηκε πως μέγιστος στόχος παραμένει η μείωση του πληθωρισμού, αν και οι αποφάσεις του συμβουλίου θα λαμβάνονται ανά συνεδρίαση, με βάση τα στοιχεία που θα είναι διαθέσιμα.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ