Νέα
  • ΓΔ: 1052.43 +0.71%
  • Τζίρος: 63,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Υψηλό οκτώ μηνών για το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Πηγή: Pixabay

Θετικό αντίκτυπο φαίνεται πως έχει ήδη στην καταναλωτική αγορά η πτωτική τροχιά του πληθωρισμού. Είναι χαρακτηριστικό πως ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ανέκαμψε σε υψηλό οκτώ μηνών!

Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης για το μήνα Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στις 108,3 μονάδες, σημειώνοντας σημαντική βελτίωση από τις 101,4 μονάδες το Νοέμβριο.

Μάλιστα ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν πως ο δείκτης θα μειωθεί ελαφρά στις 101 μονάδες.

Πρόκειται για την υψηλότερη επίδοση για το δείκτη από τον περασμένο Απρίλιο, διακόπτοντας δύο συνεχόμενους μήνες κάμψης.

Σύμφωνα με την Λυν Φράνκο, του Conference Board που δημοσίευσε τα στοιχεία, η βελτίωση αυτή αποδίδεται στην θετική άποψη που έχουν οι καταναλωτές για την οικονομία και την απασχόληση.

Πραγματικά τόσο ο δείκτης για τις τωρινές εκτιμήσεις των καταναλωτών για την κατάσταση της οικονομίας όσο και ο δείκτης προσδοκιών αυξήθηκαν, αντανακλώντας το θετικότερο κλίμα που έχει διαμορφωθεί.

Παράγοντας κλειδί θεωρείται η πτώση του πληθωρισμού, που αν και παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, για πρώτη φορά από τον περασμένο μήνα ανεκόπη η ανοδική του πορεία.

Ειδικά οι προσδοκίες για τα επίπεδα των τιμών καταναλωτή καταλάγιασαν αισθητά, στο χαμηλότερο σημείο από τον Σεπτέμβριο του 2021, καθώς η πτώση των ενεργειακών τιμών έφερε αποσυμπίεση των πληθωριστικών πιέσεων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ