Νέα
  • ΓΔ: 1434.96 +0.85%
  • Τζίρος: 95,13 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΕ-Ρωσία: Με μπλάκαουτ λόγω κυβερνοεπιθέσεων μπορεί να απειληθεί η Ευρώπη

Πηγή: AP

Για «πολύ μεγάλη πιθανότητα» γενικευμένων μπλάκαουτ ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε σε δηλώσεις της η υπουργός Άμυνας της Αυστρίας, Κλαούντια Τάνερ. Αιτία, οι επιθέσεις Ρώσων χάκερς, δεδομένου πως οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά από την έναρξη του πολέμου.

«Το ερώτημα δεν είναι το αν θα συμβεί, αλλά το πότε θα συμβεί» τόνισε χαρακτηριστικά η Αυστριακή υπουργός, σε συνέντευξη της στη γερμανική εφημερίδα Welt, βάζοντας στο κάδρο και τις αυξανόμενες κυβερνοεπιθέσεις.

«Οι (ρωσικές) επιθέσεις από χάκερς προς τους δυτικούς προμηθευτές ρεύματος είναι ένα είδος υβριδικού πολέμου» σχολίασε η κυρία Τάνερ, ξεκαθαρίζοντας πως όλη η Ευρώπη θα πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη.

«Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μόνο στη θεωρία. Πρέπει να είμαστε (αληθινά) προετοιμασμένοι για μπλάκαουτ στην Αυστρία και σε όλη την Ευρώπη» υποστήριξε, εξηγώντας πως τόσο οι δημόσιες υπηρεσίες όσο και ο στρατός θα πρέπει να έχουν έτοιμα σχέδια ανάγκης

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ