Νέα
  • ΓΔ: 1035.72 +1.41%
  • Τζίρος: 46,74 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Zurich Insurance: Οι κυβερνοεπιθέσεις δεν θα καλύπτονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες

Χάκερ / Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Καμπανάκι για την αδυναμία των ασφαλιστικών εταιρειών να καλύψουν ζημιές που θα προκύπτουν από κυβερνοεπιθέσεις έκρουσε ο διευθύνων σύμβουλος της Zurich Insurance, που είναι μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της Ευρώπης.

Μιλώντας στους «Financial Times», o Μάριο Γκρέκο σχολίασε πως οι επιθέσεις από χάκερς είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για την επιχειρηματική αγορά, ενώ ξεκαθάρισε πως η συνεχής αύξηση του αριθμού των κυβερνοεπιθέσεων σημαίνει πως σταδιακά τέτοιου είδους επιθέσεις δεν θα μπορούν να καλυφθούν ασφαλιστικά.

Ανώτατα στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου έχουν εμφανιστεί όλο και πιο ανήσυχα απέναντι στην εμφάνιση νέων συστημικών κινδύνων, όπως οι πανδημίες και ακραία φαινόμενα που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή, που θα δυσκολεύουν τις ασφαλιστικές εταιρείες. Ενδεικτικά φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ιστορία, το κόστος των αποζημιώσεων για τις ασφαλιστικές εταιρείες σαν αποτέλεσμα ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών ξεπέρασαν τα 100 δισ. δολάρια.

Όμως, κατά τον CEO της Zurich, οι κυβερνοεπιθέσεις μπορεί να αποδειχτούν ακόμη πιο επικίνδυνες από τις φυσικές καταστροφές.

«Οι κυβερνοεπιθέσεις σταδιακά δεν θα μπορούν να καλυφθούν ασφαλιστικά. Τι θα γίνει αν κάποιος μπορεί να πάρει τον έλεγχο ζωτικών υποδομών, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από κάτι τέτοιο» εξήγησε.

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση της κυβερνοεπίθεσης στην Colonial Pipeline, που προκάλεσε εκτεταμένα προβλήματα και ελλείψεις βενζίνης σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ επί μέρες.   

Πέρα από την άνοδο των τιμών των ασφαλίστρων για τέτοιες περιπτώσεις, πολλές εταιρείες αρνούνται πλέον τέτοιου είδους καλύψεις ή απαιτούν από τους πελάτες να έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να καλύψουν τις πιθανές ζημιές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ