Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Microsoft: Βουτιά της μετοχής έφεραν οι αρνητικές εκτιμήσεις για τις επιδόσεις του Ομίλου

Microsoft / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Η συνεχιζόμενη πίεση στις μετοχές του αμερικανικού τεχνολογικού κλάδου είχε σήμερα επίκεντρο την Microsoft Corp, μετά την αρνητική ετυμηγορία της UBS Group που προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της για την πορεία της εταιρείας και την μετοχή.

Αποτέλεσμα αυτού, η μετοχή να υποχωρήσει έως και κατά 5,7%, στο χαμηλότερο επίπεδο της από το Νοέμβριο, διευρύνοντας έτσι τις σημαντικές απώλειες που είχε καταγράψει την περσινή χρονιά.

Συνολικά την περσινή χρονιά η μετοχή του αμερικανικού κολοσσού υποχώρησε κατά 29%, που ήταν η μεγαλύτερη ετήσια πτώση της από το 2008.  

Η UBS στην έκθεση της υποστήριξε πως η Azure, η εταιρεία υπηρεσιών cloud του Ομίλου, που είχε εξελιχτεί στην αναπτυξιακή μηχανή της Microsoft εισέρχεται σε μια περίοδο σημαντικής επιβράδυνσης, κάτι που θα επηρεάσει σημαντικά τα συνολικά της έσοδα.   

Για το λόγο αυτό υποβάθμισε και τη σύσταση για τη μετοχή της από «buy» σε «neutral», προκαλώντας την άμεση αντίδραση των επενδυτών.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ