Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Το 53% των επιχειρήσεων έχουν κενές θέσεις εργασίας

Πηγή: AP

Πάνω από τις μισές γερμανικές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας που έχουν λόγω της έλλειψης εξειδικευμένων εργαζομένων. Αυτό ανέφερε σε έκθεση του σήμερα το γερμανικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο (DIHK).

Αν και το πρόβλημα των ελλείψεων στη γερμανική αγορά εργασίας είναι γνωστό, το πρόβλημα όσο πάει και διογκώνεται. Η νέα έκθεση του DIHK υποστηρίζει πως το ποσοστό των γερμανικών εταιρειών που δυσκολεύονται να καλύψουν τις προσλήψεις που θέλουν να κάνουν ουσιαστικά φτάνει το 53%, που είναι ποσοστό ρεκόρ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε ποσοστό 67% αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και οι μηχανολογικές, ενώ ακολουθούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες με 65%.

Αυτό σημαίνει πρακτικά, πως στην αγορά υπάρχουν περίπου δύο εκατ. κενές θέσεις εργασίας, επεσήμανε αντιπρόεδρος του DIHK, Αχίμ Ντερκς, εξηγώντας πως το νούμερο αυτό μεταφράζεται σε απώλειες για την παραγωγικότητα τους που φτάνει περίπου τα 100 δισ. ευρώ.

Οι ελλείψεις αυτές, οι υψηλές ενεργειακές τιμές και η ανάγκη ενίσχυσης των πράσινων κριτηρίων θα στρέψει πολλές επιχειρήσεις προς το εξωτερικό, τη μεταφορά των μονάδων τους σε άλλες χώρες, προκαλώντας ένα δυσμενές ντόμινο για την οικονομία, σχολίασε ο Ντερκς.  

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ