Νέα
  • ΓΔ: 1204.11 -1.28%
  • Τζίρος: 74,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tesla: Στην αντεπίθεση με μειώσεις τιμών έως και 20% σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Tesla / Πηγή: AP
Tesla / Πηγή: AP

Σε προσφορές προχωρά η Tesla μήπως και τονώσει τις πωλήσεις της και δει την βαλλόμενη μετοχή της να σταθεροποιείται. Έτσι, ανακοίνωσε σημαντική πτώση των τιμών κατά τουλάχιστον 20% στα οχήματα που διαθέτει προς πώληση τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

Στην αμερικανική αγορά οι τιμές για τα δημοφιλέστερα μοντέλα Model 3 και Model Y SUV θα μειωθούν μεταξύ 6% και 20%, με το βασικό μοντέλο Model Y να κοστίζει πλέον 52.990 δολάρια αντί 65.990.

Αντιστοίχως, στη γερμανική αγορά η τιμή του Model Y θα πέσει κατά 9.100 ευρώ, από τα 44.890 ευρώ που ήταν. Στη Γαλλία μαζί με την κρατική πράσινη επιδότηση για τα EV, η τελική τιμή του ίδιου μοντέλου θα φτάσει τα 47.000 ευρώ.

Χαμηλό διετίας

Ουσιαστικά οι τιμές για τα δημοφιλέστερα μοντέλα της εταιρείας πέφτουν στο χαμηλότερο σημείο εδώ και δύο χρόνια, με την εταιρεία να δηλώνει πως διευκολύνεται από τη μείωση του κόστους λόγω της χαλάρωσης των προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες. Όμως, το πρόβλημα φαίνεται να προκύπτει από τις μειωμένες πωλήσεις και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Μην ξεχνάμε πως οι πρώτες εκπτώσεις στις τιμές προσφέρθηκαν πριν λίγες ημέρες στην στρατηγική αγορά της Κίνας, καθώς οι πελάτες διαμαρτύρονταν για τις υψηλές τιμές αλλά και την πτώση της αξίας του brand. Μάλιστα, στην Κίνα οι διαμαρτυρίες για τα επίπεδα των τιμών είχαν πάρει και ουσιαστικό χαρακτήρα, με κινητοποιήσεις έξω από αντιπροσωπείες της εταιρείας στην Σανγκάη, την Γιουχάν και την Σεντζέν.

Στην πτώση των τιμών στην Κίνα αναπόφευκτα θα έπρεπε να υπάρξει συνέχεια στις μεγάλες δυτικές αγορές, όπου ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Μάλιστα, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ειδικά στην Ευρώπη, πολλές αντιπροσωπείες έγιναν αποδέκτες διαμαρτυριών από πελάτες που ζητούσαν εξηγήσεις γιατί οι τιμές δεν έχουν μειωθεί, όπως στην Κίνα.

Γρήγορα αντανακλαστικά

Αναλυτές σχολίασαν πάντως θετικά τα γρήγορα αντανακλαστικά που έδειξε ο Ίλον Μασκ θέλοντας να περάσει στην αντεπίθεση, με στόχο όχι μόνο να τονώσει τις πωλήσεις αλλά και την τιμή της μετοχής που έχει πέσει κατά δύο τρίτα μέσα στην περσινή χρονιά. 

Την προηγούμενη διετία οι τιμές της εταιρείας είχαν αυξηθεί καθώς η ζήτηση ξεπερνούσε τα επίπεδα προσφοράς. Όμως, ο κλάδος αυτοκινήτου έχει αρχίσει να πιέζεται με φόντο την επιβράδυνση των οικονομιών, κάτι που βέβαια δεν αφορά μόνο την κορυφαία εταιρεία ηλεκτροκίνησης.

Οι νέες τιμές εκτιμάται πως θα δώσουν ώθηση κατά 12% με 15% στις παραγγελίες της Tesla μεταφέροντας βέβαια την πίεση στις ανταγωνίστριες ευρωπαϊκές και αμερικάνικες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ