Νέα
  • ΓΔ: 1023.01 -0.17%
  • Τζίρος: 14,14 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πράσινα ομόλογα: 1 δισ. δολάρια συγκέντρωσε η πρώτη κρατική έκδοση από την Ινδία

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Τεράστιο ήταν το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για την «παρθενική» έκδοση πράσινων ομολόγων από την Ινδία, που είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον πλανήτη και η τρίτη κυριότερη σε παραγωγή ρύπων.

Η κυβέρνηση κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 1 δισ. δολάρια (80 δις. ρουπίες) στις πρώτες εκδόσεις πράσινων 5ετών και 10ετών ομολόγων που δοκιμάζει προκειμένου να αντλήσει νέα κεφάλαια για την επίτευξη του στόχου της μετεξέλιξης της σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο θα ανοίξει νέους δρόμους για την ανάπτυξη της, αλλά θα έρθει πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει για τη μείωση των ρύπων κατά 45% μέχρι το 2030 και την αύξηση του μεριδίου της παραγωγής καθαρής ενέργειας κατά 50%.

Ανάλογη πράσινη έκδοση έχει προγραμματιστεί και για τις 9 Φεβρουαρίου με τον στόχο για τη χρονιά συνολικά να είναι πως συγκεντρώσει τουλάχιστον 160 δισ. ρουπίες.  

Ο ιδιωτικός τομέας και γνωστές επιχειρήσεις της χώρας έχουν επίσης επιταχύνει την πράσινη μετάβαση τους με εκδόσεις πράσινων εταιρικών ομολόγων ύψους 25 δισ. δολαρίων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ