Νέα
  • ΓΔ: 1036.33 +0.28%
  • Τζίρος: 16,70 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μπρέναρντ: Σενάρια για τη μετακίνηση της στην ηγεσία του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου

Lela Brainard
To μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Fed, Lela Brainard

Υποψήφια για μια από τις κορυφαίες θέσεις στην οικονομική ομάδα του Λευκού Οίκου εμφανίζεται να είναι η αντιπρόεδρος της Federal Reserve Λάελ Μπρέναρντ. Αν ο διορισμός αυτός επιβεβαιωθεί θα οδηγήσει σε ανακατατάξεις και στους κόλπους της κεντρικής τράπεζας.  

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Λάελ Μπρέναρντ που έχει διατελέσει στο παρελθόν υφυπουργός Οικονομικών επί Μπάρακ Ομπάμα, εμφανίζεται ανάμεσα στους πιθανότερους δελφίνους για να διαδεχθεί τον Μπράιαν Ντις στο τιμόνι του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου.

Μάλιστα, κατά την έναρξη της θητείας Μπάιντεν ήταν ανάμεσα στους διεκδικητές και της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, μια θέση για την οποία επελέγη τελικά η πρώην πρόεδρος της Fed, Τζάνετ Γέλεν.

Αποτελώντας στέλεχος της Fed εδώ και σχεδόν μια δεκαετία είχε εμφανιστεί πέρυσι ανάμεσα στους υποψηφίους για την προεδρία της κεντρικής τράπεζας.

Τελικά ο νυν πρόεδρος, Τζερόμ Πάουελ, διασφάλισε μια δεύτερη θητεία και η Μπέναρντ αναβαθμίστηκε σε αντιπρόεδρος της Fed.

Αν η μετάβαση της στο περιβάλλον του Τζο Μπάιντεν επιβεβαιωθεί, θα σημάνει ένα νέο γύρο αναζήτησης για το πρόσωπο που θα την διαδεχτεί στο συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας. Μια απόφαση σημαντική δεδομένης της ανάγκης να τηρηθούν οι ισορροπίες ανάμεσα σε γεράκια και περιστέρια στο συμβούλιο και στη χάραξη της νομισματικής πολιτικής.

Η ίδια θεωρείται μεταξύ των μετριοπαθών φωνών στους κόλπους της κεντρικής τράπεζας.

Πάντως, ο Μπράιαν Ντις δεν έχει ορίσει ημερομηνία για την αναχώρησή του, αλλά αναμένεται να αποχωρήσει σύντομα από το πόστο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ