Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γερμανία: Απροσδόκητη συρρίκνωση της οικονομίας το δ' τρίμηνο - Σημάδι ύφεσης

Πηγή: Associated Press

Η γερμανική οικονομία υποχώρησε απροσδόκητα το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα, σημάδι ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μπορεί να εισέρχεται σε ύφεση, ως συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μειώθηκε κατά 0,2% το τέταρτο τρίμηνο, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν εκτιμήσει ότι η γερμανική οικονομία θα έμενε στάσιμη.

Το προηγούμενο τρίμηνο, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,4%, λόγω των σημαντικών καταναλωτικών δαπανών, και κατά 1,3% σε ετήσια βάση.

Διαβάστε επίσης - Γερμανία: Στο 9,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο

Η μείωση το τέταρτο τρίμηνο σημαίνει ότι μια ύφεση - που συνήθως ορίζεται ως δύο διαδοχικά τρίμηνα συρρίκνωσης - είναι πιο πιθανή, καθώς πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί και το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Το υπουργείο Οικονομίας δήλωσε ότι η κατάσταση στη Γερμανία αναμένεται να βελτιωθεί από την άνοιξη και μετά.

Η γερμανική κυβέρνηση αναθεώρησε την περασμένη εβδομάδα τις οικονομικές της προβλέψεις για το 2023 και τώρα προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,2%, έναντι της φθινοπωρινής πρόβλεψης για συρρίκνωση 0,4%.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ