Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Νέα ανάκαμψη του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος σε ΕΕ και Ευρωζώνη τον Ιανουάριο

ευρωζώνη
Πηγή: Unsplash

Ανέκαμψε περαιτέρω στην ΕΕ και τη ζώνη του ευρώ ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος (ESI) τον Ιανουάριο του 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τον Ιανουάριο του 2023, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος (ESI) ανέκαμψε στην ΕΕ κατά +2,3 μονάδες σε 98,0, ενώ στη ζώνη του ευρώ ανέκαμψε κατά +2,8 μονάδες σε 99,9. Με αυτή την τρίτη συνεχόμενη αύξηση, το ESI πλησιάζει τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του.

Ο Δείκτης Προσδοκιών Απασχόλησης (ΕΕΙ) αυξήθηκε επίσης (+2,3 μονάδες σε 108,5 στην ΕΕ και +2,7 μονάδες σε 110,1 στη ζώνη του ευρώ) και βρίσκεται πολύ πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του.

Στην ΕΕ, η αύξηση του ESI τον Ιανουάριο αντανακλά έντονες βελτιώσεις στη βιομηχανία, τις υπηρεσίες, το λιανικό εμπόριο και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, ενώ η εμπιστοσύνη μειώθηκε στις κατασκευές. Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών της ΕΕ, ο ESI αυξήθηκε σημαντικά στη Γαλλία (+4,4), την Ισπανία (+2,7), τη Γερμανία (+2,5), την Ιταλία (+1,7) και σε μικρότερο βαθμό στην Ολλανδία (+0,5), ενώ παρέμεινε αμετάβλητος στην Πολωνία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ